Főoldal / Egytálételek / Baconbe tekert spárga újkrumplival

Baconbe tekert spárga újkrumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconbe tekert spárga újkrumplival

Baconba tekert spárga újkrumplival tartár szósszal 2

Hozzávalók:

  • 1/2 zacskó fehérspárga (10 síp)
  • 11 szelet bacon
  • tejföl
  • majonéz
  • mustár
  • cukor
  • őrölt fehér bors
  • citrom
  • fehér bor
  • citromos olaj 
  • fokhagyma
  • 4 db újkrumpli
  • paradicsom
  • olíva olaj
  • petrezselyem
  • kapor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A spárga sípokat megpucolom, fás végüket levágom.

A krumplikat megkapirgálom, és a spárgával együtt felteszem őket főni.

A spárgákat 8 perc után kiveszem.

Amikor már nem forró, a spárgákat kettesével betekerem a baconbe, mindegyik kötegre két szelet kerül,és beteszem egy serpenyőbe, melybe olajat locsoltam.

A krumplikat mellérakom, tetejükön egy kis baconnel, fűszerezem, és beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe légkeverésen.

A végén kis időre átállítom grill fokozatra.

Közben elkészítem a szószt.

A tejfölhöz keverem a majonézt, mustárt, fűszerezem, facsarok bele citromot, öntök bele kevés bort, citromos olajat, beleteszem az aprított fokhagymát, egy kevés aprított petrezselymet és kaprot..

Tálaláskor a tányérra locsolok a szószból, elrendezem a spárgát és a krumplit, vágok rá petrezselymet, a spárgára locsolok még szószt, és díszítem paradicsommal.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére