Főoldal / Egytálételek / Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival

Baconba tekert töltött paprika és paradicsom krumplival 1

Hozzávalók:

  • 3 db piros kaliforniai paprika 
  • 3 db paradicsom
  • 6 szelet baconszalonna
  • 10 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szelet Edami füstölt sajt
  • petrezselyemzöld
  • chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • kakukkfű
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.

A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, és a darált húst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett.

Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.

A paprikáknak levágom a sapkáját, a magházat eltávolítom. A paradicsomoknak levágom a tetejét, a belsejét kivágom, a masszához adom, újból összekeverem.

A masszát beletöltöm a paprikákba és a paradicsomokba, betekerem mind a baconbe, és belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszem a krumpliforgácsokat (amit a töltött krumplikból nyertem), sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, és berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

30 perc után leveszem a fóliát, szórok rájuk reszelt sajtot, és továbbsütöm, majd átteszem grill fokozatra 200 C fokra, a végén megemelem 220 C fokra, míg szépen megpirul.

Tálalok. Egy paprika, egy paradicsom, s krumpli.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére