Főoldal / Desszertek / Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs

Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs

Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 db M-es tojás
  • 5 ek eritrit
  • 6 ek darált mák

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
  • 2,5 dl Hulala,
  • 4 ek. szilvalekvár (házi cukor nélkül eltett)
  • 20 dkg magozott  aszalt szilva
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével. A tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl! Hagyjuk kihűlni.

(Én nem szoktam a piskótát, ki-be tekergetni, ha nem sütjük túl fel lehet tekerni anélkül is, ha túlsütöttük, így sem, úgy sem.)

A szilvalekvárt keverjük el a mascarponéval. A tejszínt (Hulalát) verjük fel kemény habbá, forgassuk a feldarabolt aszalt szilvával együtt a szilvás krémhez.

A krém 3/4 részét kenjük rá, a mákos piskóta lapra, amiről előzőleg a papírt lehúztuk. Tekerjük fel. A maradék krémmel kenjük meg a tekercset és ízlés szerint díszítsük fel.

Érdemes pár órára hűtőbe tenni, mielőtt tálalnánk.

Mentés

Mentés

Mentés

Aszaltszilvás-mákos mascarponetekercs 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (13 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére