Főoldal / Levesek / Aszalt szilva krémleves pirított dióval

Aszalt szilva krémleves pirított dióval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt szilva krémleves pirított dióval

Aszalt szilva krémleves pirított dióval

Hozzávalók:

  • 25 dkg aszalt szilva
  • 2 dl vörösbor
  • 1-2 ek. eritrit (ízlés szerint)
  • 1 darabka citromhéj
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • pici őrölt szegfűszeg
  • 1 rúd üres vanília rúd (elmaradhat)
  • 1,5 dl kókusztej
  • 1 ek. tápióka keményítő
  • darabos pirított dió a tetejére (nálam most paradió)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az aszalt szilvát beáztatjuk a borba egy éjszakára, majd másnap felöntjük még fél liter vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, a citromhéjat, a vanília rudat, édesítőt és lassú tűzön 10-15 percig főzzük. (Nekem mindig van otthon üres vanília rudam, egyet bele tettem, de ha nincs, az nem baj.)

A főzés után kivesszük a vaníliát és a citromhéjat és botmixerrel krémesítjük. A kókusztejet simára keverjük a tápióka keményítővel, a levest visszatesszük a tűzre és a kókusztejjel besűrítjük a levest. Ezzel már csak 2-3 percig forraljuk és már kész is.

Tálaláskor a tetejére szórhatunk a pirított dióból. Nagyon finom benne a ropogós dió.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére