Főoldal / Desszertek / Aszalt gyümölcsös kuglóf

Aszalt gyümölcsös kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Hozzávalók:

23 cm-es kuglóf formához

A tésztához:

  • 25 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 1 cs. sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 narancs leve
  • 4 db tojás (nagy)
  • csipet só
  • kandírozott, vagy aszalt gyümölcs ízlés szerint

A narancsos mázhoz:

  • 4-5 ek. porcukor
  • pár kanál frissen facsart narancs és citromlé
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A porcukorhoz adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, a narancs levét és reszelt héját, és a tejfölt, majd robotgéppel keverjük alaposan össze.

Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat is, majd szintén keverjük össze.

A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd szitáljuk hozzá a keverékhez, majd keverjük simára a masszát.

Végül adjuk hozzá az aszalt, vagy kandírozott gyümölcskeveréket, majd fakanállal forgassuk, keverjük össze.

A kuglóf formát alaposan zsírozzuk, és lisztezzük ki, majd öntsük bele a tésztát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 50 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formába, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A porcukorhoz adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancs és citromlé keverékét, majd keverjük simára. Keverés közben, ha szükséges akkor adjuk még hozzá narancslét, de arra figyeljünk hogy egy sűrűbb masszát kapjunk, mert különben lefolyik a kuglófról.

Ezután kanalazzuk rá a teljesen kihűlt kuglófra, és ízlés szerint szórjuk meg aszalt, vagy kandírozott gyümölccsel, majd hagyjuk hogy a máz kissé megszáradjon.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a kuglófot, majd úgy kínáljuk. A kevert tésztának köszönhetően több napig finom puha marad.

Értékeld a receptet

Gizi (254 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére