Főoldal / Desszertek / Ananászos, kókusztejszínes kosárkák

Ananászos, kókusztejszínes kosárkák

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ananászos, kókusztejszínes kosárkák

Ananászos, kókusztejszínes kosárkák

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor

Az ananász zseléhez:

  • zselatin
  • ananász befőtt
  • a befőtt leve

A tetejére:

  • 2dl kókusztejszín

A díszítéshez:

  • ananász konzerv
  • csoki lencsék

 

Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A porcukrot, a puha margarint, és a tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Kivajazott kilisztezett formákba nyomkodjuk, sütőpapírt teszünk rájuk, majd 1-1 marék lencsét, hogy sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben világossárgára sütjük, majd leszedjük róluk a papírt és a lencsét.

A szeletelt ananászból kiveszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk.

A levéből a zselatin hozzáadásával zselét készítünk. A kosárkákat kirakjuk ananász darabokkal, majd ráöntjük a zselatint.

A kókusztejszínt habbá felverjük, majd a kosárkák tetejére halmozzuk. A tetejét a félretett ananásszal és csoki lencsékkel díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Készíthetjük zselatin helyett pudinggal és kókusztejszín helyett tejszínhabbal is.

Ananászos, kókusztejszínes kosárkák 3.17/5 (6 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére