Főoldal / Desszertek / Amerikai fánk

Amerikai fánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai fánk

Amerikai fánk

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 20 deka cukor
  • másfél deci tej
  • 2 db tojás
  • 5 deka margarin
  • fél csomag sütőpor
  • kis kanál szódabikarbóna
  • egy pici só

Sütéshez:

  • olaj

Cukormázhoz:

  • 10 deka porcukor
  • 2 evőkanál langyos víz

Csoki mázhoz:

  • 10 deka csokoládé 
  • 5 deka margarin
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük,majd letakarva egy órát pihentetjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.

A legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és a közepüket kb 2centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk.

Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük.

Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.

A fánkokat mázzal is bevonhatjuk. A leírt alapanyagokat jól összekeverjük, és a fánkok tetejére simítjuk.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és  a maradék fánk tetejére simítjuk, a cukormázas fánkra pedig díszítésként csurgathatunk belőle.

Én tálaláskor, ketté vágtam a fánkokat, és meg kentem, barack lekvárral és vaníliás pudinggal.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére