Főoldal / Torták / Amerikai fánk torta

Amerikai fánk torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Amerikai fánk torta

Amerikaifánk torta

Hozzávalók:

A tortához:

  • 5 egész tojás
  • 12 deka cukor
  • 15 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • fél deci víz
  • fél deci olaj

Krémhez:

  • 2 csomag csokoládés puding
  • 10 deka darált dió
  • 7 deci tej
  • 3 kanál cukor
  • 4 deci tejszín
  • 1 db lapzselatin
  • 4 deka porcukor

Dísz a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 15 deka cukor
  • étel színező
  • 10 deka porcukor
  • 10 deka margarin
  • 5 deka darált dió
  • ízlés szerint rum
  • 8 db amerikai fánk
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom a fehérjét 5 deka cukorral felverem.

A sárgáját a többi hozzávalóval habosra kikeverem.

A sárga masszát a fehérjével óvatosan összekeverem, és  a sütőporos lisztet hozzáadom.

Margarinnal kikent tortaformában, 160- 170 fokon megsütöm.

Ha kihűlt, három egyenlő lapra felvágom a tortát.

A tejet a pudinggal, és a cukorral megfőzöm, a darált diót is belefőzöm a krémbe. Amikor már nincs a tűzhelyen a krém, a lapzselatint is belekeverem. Langyosra hűtöm.

Az egyik lapot vissza teszem a kapcsos formába és a krémmel megkenem. A porcukorral felvert tejszínhab felét a kihűlt csokikrém tetejére kenem.

Erre teszem a második lapot erre ismét krém, és a krémre tejszínhab.

A harmadik lappal befedem és a hűtőbe teszem pár órára.

A margarint a porcukorral krémmé keverem, hozzáadom a darált diót, és a rumot. A torta tetejét, és oldalát ezzel a krémmel bevonom.

A tojás fehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verem, és a tortát feldíszítettem vele, és az amerikai fánkkal.

Nagyon finom torta.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére