Főoldal / Szárnyas Ételek / Almával töltött rántott csirke

Almával töltött rántott csirke

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almával töltött rántott csirke

Almával töltött rántott csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 db édeskés alma
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szeletelt filéket kicsit megütögetjük. Az almákat megmossuk és kiszedjük a magházát.(nem hámozzuk meg)

A filé egyik felét megsózzuk, majd előkészítjük a panírt, liszt, felvert tojás, morzsa.

A hús nagyságának megfelelően szeleteljük az almát, és a kiterített hús egyik felére két gerezd almát teszünk. A hús másik felét ráhajtjuk.

Lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.A forró olajban lassú tűznél puhára sütjük.

A többi almát négy gerezdre vágjuk, bepanírozzuk, majd kisütjük. A hús mellé köretnek kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az almáknak ne hámozzuk le a héját, mert sülésnél szétfolyik. A panírozott almákat mindkét felét hirtelen süssük át, hogy kérget kapjanak, majd lassú tűznél süssük ropogósra (de belül puhára).

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére