Főoldal / Desszertek / Almával dúsított piskóta

Almával dúsított piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almával dúsított piskóta

Almával dúsított piskóta

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 15 dkg olvasztott margarin kocka
  • 10 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék:

  • 1,5 kg reszelt alma
  • 15 dkg darált dió
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 ml. rumaroma

sütőpapírral bélelt 39×36 cm-es tepsi.

Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tojásokat egy magas falú tálba felütjük, hozzá adjuk a cukrot, és fehéredésig keverjük.

Belekeverjük az olvasztott margarint. A lisztet összekeverjük a búzadarával, és a szódabikarbónával, majd a tojásos keverékbe forgatjuk.

Az előkészített reszelt almát cukorral dióval,rumaromával,fahéjjal ízesítjük, majd óvatosan a piskóta masszába keverjük.

Sütőpapírral bélelt 39×36 cm tepsibe simítjuk.
Elő melegített sütőben teljes lángon 40 perc alatt készre sütjük.

Ha langyosra hűlt fahéjas porcukorral, megszórjuk, kockára szeletelve tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére