Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás-zabpelyhes keksz

Almás-zabpelyhes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-zabpelyhes keksz

Almás-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 g sütőpor
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg alma-reszelve
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • 1 tk. kardamom
  • 2 db tojás
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és beledolgozzuk.

A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén beleforgatjuk a reszelt almát is.

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük ott pihentetjük, majd sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 per alatt megsütjük.

Pléh dobozban sokáig eláll.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére