Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Almás-zabpelyhes keksz

Almás-zabpelyhes keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-zabpelyhes keksz

Almás-zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg tönkölybúza liszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 6 g sütőpor
  • 10 dkg vörös áfonya
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg alma-reszelve
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • 1 tk. kardamom
  • 2 db tojás
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és beledolgozzuk.

A lisztben elkeverjük a többi száraz hozzávalót és a fűszereket, hozzáadjuk a vajas masszához, majd a legvégén beleforgatjuk a reszelt almát is.

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük ott pihentetjük, majd sütőpapírral leterített sütőlapra kis halmokat rakosgatunk a masszából.
180 fokra előmelegített sütőben kb 15 per alatt megsütjük.

Pléh dobozban sokáig eláll.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére