Főoldal / Desszertek / Almás vaníliapudingos leveles péksütemény

Almás vaníliapudingos leveles péksütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás vaníliapudingos leveles péksütemény

Almás vaníliapudingos leveles sütemény

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kg alma
  • 6 dl tej
  • őrölt fahéj
  • pici szegfűszeg
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk,kivesszük a magházat, majd egy lábosba reszeljük. Hozzáadjuk a cukrot a fűszereket és addig főzzük míg elfől a leve.

A tejben elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot,majd sűrűre főzzük.

A tésztát deszkán kinyújtjuk, és 10×10 cm méretű négyzetekre felvágjuk. A tészta egyik felére halmozunk az alma és a puding töltelékből, majd a másik-felét ráhajtjuk. A hajtásnál a tésztaszéleket összenyomkodjuk. A tetejét éles késsel bevagdossuk, így szép rácsos lesz, és a sülés közben keletkező gőz is el tud majd távozni. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
Ha megfől az alma olyan pépes állagú lesz, de nem folyós, az a jó.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére