Főoldal / Desszertek / Almás pite II

Almás pite II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás pite II

Almás pite II 1

Hozzávalók:

40×30-as tepsihez:
A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 40 dkg Rama margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 db tojás sárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só

A tészta lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 3 kg alma
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 10-20 dkg cukor almától függően
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola

A díszítéshez:

  • porcukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:12 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.

A lisztet a zsiradékkal gyorsan elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Két egyforma cipót formálunk belőle és hűvös helyen, fél órát pihentetjük.

A mazsolát beáztatjuk,lecsepegtetjük.

A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, megszórjuk a darált dióval, ráhalmozzuk a tölteléket,rászórjuk a mazsolát majd befedjük a másik lappal.

Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd sütőben, 180 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére