Főoldal / Desszertek / Almás palacsinta tejszínes karamell öntettel

Almás palacsinta tejszínes karamell öntettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás palacsinta tejszínes karamell öntettel

Almás palacsinta tejszínes karamell öntettel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • csipetnyi só
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 nagy alma

A töltelékhez:

  • 1 kis dobozos hulala tejszín
  • 15 dkg dió

Az öntethez:

  • 4 kanál cukor
  • 2 kanál ráma margarin
  • fél deci főző tejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát néhány órával sütés előtt összekeverjük, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat. Adjuk hozzá a lereszelt almákat, majd keverjük át, és felforrósított serpenyőben süssük ki a palacsintákat.

A hulala tejszínt kemény habbá verjük és hozzá adjuk a diót. Minden palacsintát
megtöltjük a diós tejszínes krémmel.

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük pici főző tejszínnel, és amikor már jó barna a színe beletesszük a vajat és a maradék főző tejszínt.Összeforraljuk.

A palacsintákat a karamell öntettel meglocsolva tálaljuk.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére