Almás keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás keksz

Almás keksz

Hozzávalók:

(kb. 26-28 kekszhez):

  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg barnacukor
  • 30 dkg sima fehér liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1-2 teáskanál őrölt fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só

A tetejére:

  • pár szelet(vagy evőkanál, ha kockázott) aszalt alma
  • kevés őrölt fahéj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Előkészítjük, és sütőpapírral kibéleljük a tepsit. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra (sima sütés 180 fok).

A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport, a fűszereket, majd összekeverjük. Végül kézzel gyorsan összedolgozzuk. Diónyi mennyiségű tésztákat csípünk ki belőle, és gombóccá formázzuk. A gombócokat a tepsibe sorakoztatjuk, egymástól pár centire. A “golyókat” vizezett villával lenyomkodjuk és a tetejére szórjuk a darabokra tördelt aszalt almát.

Ezután lefedjük a tepsit sütőpapírral és betoljuk a sütőbe. Amikor félig megsült levesszük róla a papírt, és készre sütjük.
A kihűlt kekszeket zárható dobozban tároljuk.

Ropogós és egyben puha is. Nagyon-nagyon finom!

nutsnroll.blogspot.co.uk

Értékeld a receptet

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére