Főoldal / Desszertek / Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Almás gyömbéres kakaós meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 7 tojás
  • 7 ek.cukor
  • 7 ek. liszt
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 tk.gyömbérpor
  • 1 tk. kakaópor
  • 2 db alma

A tepsi kenéshez:

  • 1 ek. zsír

A tepsi hintéshez:

  • 2 ek. liszt

Piskóta massza tetejére:

  • 15 dkg sűrű darabos meggylekvár
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A tojásokat egy edényben a cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzákeverjük a gyömbérport, kakaóport, és a két meghámozott, és lereszelt almát. Majd óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet.

Egy 38x 36 cm -es tepsit kizsírozunk, és liszttel meghintünk. A piskóta masszánkat, egyenletesen elsimítjuk benne.

Végül a darabos meggylekvárból teáskanállal kis halmokat teszünk a tészta tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az almát célszerű előre lereszelni.

Értékeld a receptet

Lakics Gabriella Anna (62 Recept)

Az életben,sosem itélj el másokat.Mert ki tudja még a sors mit adhat neked!!!Elváltam,két felnőtt gyermekem és 3-rom saját,és 3rom örökölt unokám van.Második házasságban élek,pároméval együtt 6-unkának vagyunk boldog nagyszülei.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére