Főoldal / Desszertek / Almás, diós rácsos linzer

Almás, diós rácsos linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás, diós rácsos linzer

Almás, diós rácsos linzer

Hozzávalók:

A linzer tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Az almatöltelékhez:

  • 1,5 kiló alma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 10-15 dkg dió, vagy dejó a tészta hintésére

A dió töltelékhez:

  • 3 db tojás sárgája 
  • 15 dkg porcukor 
  • 15 dkg darált dió 
  • 3 db tojás fehérje
  • baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almát lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, adok hozzá ízlés szerint cukrot.

A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.

A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.

A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.
Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.

A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Almás, diós rácsos linzer 3.71/5 (7 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


3 Hozzászólások

  1. nagyon jo megsutottem koszonom a receptet

    • Megsütöttem, de nagyon töredezett a tészta, nem maradt ki valami a receptből?

      • Kedves Rózsa! Én is megsütöttem már, nekem rendesen összeállt a tészta. Lehet, hogy függ a liszttől is a végeredmény. Ha összeállításnál úgy látod, hogy töredezik, tegyél bele még egy pici margarint, akár 2-3 dkg-is számíthat :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére