Főoldal / Desszertek / Almás-diós lepény

Almás-diós lepény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás-diós lepény

Almás-diós lepény

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg dió
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 db közepes alma
  • tortabevonó a tetejére
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Belekeverjük a darabolt almát, a durvára vágott diót, valamint a reszelt citromhéjat is. Kivajazott, kilisztezett sütőformába terítjük, majd előmelegített sütőben, lassú tűzön aranyszínűre sütjük.

Közben elkészítjük a tortabevonót, majd miután kiborítottuk a formából a kész, tűpróbával ellenőrzött sütit, a tetejére terítjük a bevonó masszát, majd elsimítjuk rajta.

Kihűlés után szeletelhetjük.
12 – 16 személy részére elegendő mennyiség.

Mentés

Almás-diós lepény 4.60/5 (5 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére