Főoldal / Desszertek / Almás diós kocka

Almás diós kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás diós kocka

Almás diós kocka

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • 15 deka margarin
  • 2 kanál víz
  • 2 tojás sárgája
  • fél cs. sütőpor
  • 10 deka porcukor

Töltelék hozzávalói:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 15 deka cukor
  • 5 darab közepes reszelt alma
  • 20 deka darált dió
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2-3 kanál darált keksz

Csoki mázhoz:

  • 1 cs. főzés nélküli csokis puding
  • 15 deka margarin
  • 15 deka porcukor
  • 2 kanál tej
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két egyenlő részre osztom. Az egyiket kinyújtom, és margarinnal megkent sütőlapra teszem.

Elkészítem a tölteléket:

A tojások fehérjét kemény habbá verem.

A tojás sárgákat a cukorral habosra kikeverem. Majd a többi hozzávalóval óvatosan összekeverem, végül lazán belekeverem a fehérje habot. A tepsiben lévő lapra simítom a tölteléket.

A másik tésztát is kinyújtom, és a krémre teszem.

A tetejét megszurkálom, és a süteményt 170-fokon megsütöm.

Amikor kihűl csoki máz kerül a tetejére.

A csokimáz hozzávalóit, gőz felett besűrítem és a sütemény tetejére simítom.

Mandula szirommal, dió darabokkal, vagy csokidarával is díszíthető a teteje.

Almás diós kocka 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (524 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére