Főoldal / Desszertek / Almás diétásan

Almás diétásan

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almás diétásan

Mese almás diétásan

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 15 dkg ráma
  • 45 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • citromhéj
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • 2 cs sütőpor ( ennyi kell bele mert sűrű lesz a massza )
  • 60 dkg reszelt alma
  • olaj, liszt a tepsi kenéséhez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk, majd a nyírfacukorral, és a tojásokkal habosra keverjük. Beletesszük a fűszereket, a reszelt citrom héjat, és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát, ami levet eresztett, de így is sűrű lesz a massza.

Kikent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A tetejét megszórjuk nyírfa cukorral, és szeletelve kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ha valaki rendesen, nem diétásan akarja csinálni, ezekkel az arányokkal dolgozhat, csak a cukor 20 dkg, az alma 45 dkg legyen, minden más a leírtak szerint kell bele.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére