Főoldal / Levesek / Almakrémleves

Almakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Almakrémleves

Almakrémleves

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb alma
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 dl víz
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 0,5 dl tej vagy víz
  • 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)

A tálaláshoz: (opcionális)

  • tejszínhab
  • szeletelt mandula
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az almát megpucoljuk és feldaraboljuk. A vaníliás cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt, annyi vízzel amennyi ellepi megfőzzük. Kivesszük belőle a szegfűszeget majd botmixerrel pürésítjük.

A pudingport kikeverjük a cukorral és a tejjel (vagy vízzel).
A lábosba öntjük és ízlés szerinti vizet hozzáadva besűrítjük a levest. A végén hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is.

Alaposan lehűtjük.
Ízlés szerint tejszínhabbal és szeletelt mandulával a tetején tálaljuk.

Mentés

Mentés

Almakrémleves 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (470 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére