Főoldal / Levesek / Alföldi betyárgulyás

Alföldi betyárgulyás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Alföldi betyárgulyás

Alföldi betyárgulyás

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 25 dkg sertéshús
  • 5 db krumpli
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 fej hagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 15 dkg csiperke
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 szál lestyán levél
  • frissen őrölt bors
  • 1 kanál tejföl
  • csipetke vagy galuska ízlés szerint
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik.

Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, amíg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús elkezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is. A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.

Ha minden megfőtt, tálalhatunk.

Alföldi betyárgulyás 4.40/5 (5 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére