Főoldal / Desszertek / Áfonyás, vaníliás panna cotta

Áfonyás, vaníliás panna cotta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás, vaníliás panna cotta

Áfonyás, vaníliás panna cotta 1

Hozzávalók:

A vaníliás panna cotta-hoz:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tk. zselatin
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)

Az áfonyás réteghez:

  • 4 dl áfonyalé
  • 10 dkg áfonya
  • 1 ek. cukor
  • 1,5 tk. zselatin
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és felmelegítjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. Felforralni nem szabad!
Langyosra hűtjük, majd elosztjuk 4-5 pohár aljában, és betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.

Az áfonyalét egy lábosba tesszük, majd hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és kevergetve melegíteni kezdjük. Állandó keverés mellett beleszórjuk a por zselatint és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Majd langyosra hűtjük, belekeverjük az áfonya szemeket, és a poharakban lévő megdermedt vaníliás krémre öntjük.

Hűtőbe tesszük, amíg szépen megdermed.

Áfonyás, vaníliás panna cotta 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (486 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére