Főoldal / Desszertek / Áfonyás sajttorta pohárkrém

Áfonyás sajttorta pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás sajttorta pohárkrém

Áfonyás-sajttorta-pohárkrém

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg áfonya
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg Győri Édes keksz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt citromhéj

Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tegyük az áfonyát, a kristálycukrot, és a vaníliás cukrot egy tányérba, majd tegyük be a mikroba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 percig melegítsük fel. Ezután vegyük ki és óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (én közben kétszer átkevertem)

Morzsoljuk össze a kekszet, majd osszuk el egyenlően a poharakba.

A mascarponét kiverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, és a citromlével.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként kézi habverővel, keverjük hozzá a mascarpone krémhez.

A poharakban lévő keksz tetejére kanalazzuk rá a mascarponés-habos krémet, majd kanalazzuk rá a mártásos áfonyát.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Tipp / megjegyzés:
A pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és jóízűen fogyasszuk el.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére