Főoldal / Torták / Áfonyás-Ribizlis túrótorta

Áfonyás-Ribizlis túrótorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás-Ribizlis túrótorta

Áfonyás-Ribizlis túrótorta

Hozzávalók:

24-26 cm-es formához

A piskóta alaphoz:

  • 2 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 cs. sütőpor

A túrókrémhez:

  • 50 dkg túró
  • 330 g tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • 100 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 12 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg ribizli

A zselatinhoz:

  • 10 dkg ribizli
  • 80 ml víz
  • 5 dkg zselatin
  • 1 ek. cukor

A díszítéshez: (ízlés szerint)

  • tejszínhab
  • gyümölcsök
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a tojásos masszához és óvatosan keverjük össze.
Egy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Helyezzük be a 150 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük 15 percig. Ha megsült, vegyük ki a formából, húzzuk le róla a papírt, majd hűtsük ki teljesen.

Az áfonya 2/3 részét pici vízzel tegyük fel melegedni, míg összeesik. Ekkor villával törjük össze, majd egy szűrőn passzírozzuk át. A ribizlivel ugyanígy járunk el.

A túrót keverjük krémesre a tejföllel és a porcukorral. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, és a citromlevet.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Ha langyosra hűlt keverjük bele a túrós krémbe. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk a krémhez.

A túrós masszát osszuk el háromfelé, három külön edénybe.
Az egyikbe keverjük bele az áfonyás színezéket. A másikba a ribizliset, a harmadikat hagyjuk fehéren.

A kihűlt tortalapot helyezzük vissza a forma aljába. Simítsuk rá a ribizlis túrókrémet, szórjuk meg a félretett ribizli szemekkel és tegyük be a fagyasztóba 15 percre, hogy kicsit megszilárduljon.

Vegyük ki, simítsuk rá a fehér krémet, majd ismét tegyük be a fagyasztóba 15 percre.
Felülre az áfonyás túrókrém kerül, majd tegyük a fagyasztóba 20 percre, amíg elkészítjük a ribizlis zselét a torta tetejére.

A leszemezett ribizlit a vízzel és a cukorral tegyük fel a tűzre, hogy összeessen. A ribizli szemeket nyomkodjuk szét egy villával, hogy kellőképpen kiengedje a színét. Adjuk hozzá a zselatint, kevergessük amíg feloldódik benne, majd egy szűrőn szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele.
Ha langyosra hűlt, simítsuk a torta tetejére, majd tegyük a hűtőszekrénybe.

Ha megdermedt, díszítsük tetszés szerint a tetejét.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Marcsi (486 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected]receptkiraly.hu email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére