Főoldal / Torták / Áfonyás kölestorta

Áfonyás kölestorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Áfonyás kölestorta

Áfonyás kölestorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg hántolt köles
  • 1 liter tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg eritrit (vagy cukor)
  • 4 db tojás
  • 16 dkg dió

A krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porXukor (vagy porcukor)
  • 40 dkg áfonyalekvár
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is.

Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A formából kivéve kihűtjük, majd kettévágjuk.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Az egyik tésztalapot visszarakjuk a formába, majd rákenjük a krém felét, és a lekvár felét. Rátesszük a másik lapot, a maradék krémet elsimítjuk rajta, végül a lekvárral márványozzuk.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni fogyasztás előtt.

Mentés

Áfonyás kölestorta 5.00/5 (1 értékelés)

Gáborné Putóczki (24 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére